. haihh nak gile ? .

okayy lelaki ini mengalami kejutan budaya dlm pemprosesan otak beliau
sehinggakan dy pernah mencube untukk keluar daripada screen lappy
semate - mate ingin memeluk aku dr jarakk dekat . gile bukann ?
lalu aku ambik lampu tidur dan ketuk kepale dy . ohh best ! haha
aku amek keputusan untuk ikat tangan beliau dan lekatkan di skrin lappy untukk menganugerahkan Anugerah Lelaki yang Paling Kuat Diketuk Kepalanya :D
*aku penaa ketuk kepale org laen tauk *eiii seramnye HAHA d:
(bohongan semate . maaf)

siang tadi mama aku ade bilang satu perkara yang masih ditakuti oleh aku
kalahh ketakutan aku kepada semut api , barbie doll dan pacik gatal
hahahaha :D
kire perkara nih memang aku takuti laa ia terjadi
tapi list ketakutan aku , Sijil Pelajaran Maut masih di ranking pertame
*evendou aku amek exam nih next year d:*

nak tau tak ? nak tau ? okayy saya cerita sekarangg ..
.
.
.
aku lupe laa pendahuluan dy camne . so aku reka jee laa haha :D
.
.
kejap ehh . tengah pikir
.
.
.
(wanita ini sangat laa slow seperti kure - kure merangkak , nak cerita pon susahh)
.
.
sedangg mencari ilham . rilex yee
.
.
.
(ahaa masih bisa bertahan dan bersabar)
.
.
.
sedang mengira jumlah patah perkataan . chill okay ?
.
.
.
(okayy aku tak tahan . amek kauu tapak kasut busuk jiran aku!)
.
.
.
dush dushhh ... aduhh siape baling kasut nih ? euwww busuk nye welkk :p
..........................................................
(pengsan seketika)

imaginasi saya sangat tinggi melangit angkasa bukan ? (;


tadi aku tidur petang tau tauu . biasela tuh kann ? aku tido dari pukul 3 sampai laa waktu nak berbuke . ohh wany ! buruk perangai kauu ini tauk . camne laa tuan putera gunung kayangan ingin meminang kau ?
hahahaha :D

then mak aku cakap "tak baek tidur petang , nty bole jadikk gile tau dakk . Rasulullah sendiri pernah bersabda tentang tidur petang nihh , kalau tidur petang 40 hari berturut - turut bole jadik gila"
*sebijik mcm mak aku cakap , ingatan aku kuat lg rupe nye :P

Ya Allah , adakahh aku ke arah ingin menjadi gila ? aku terdiam dan kepale aku memikirkan sesuatu yang memang tak pernah terlintas dalam highway otak aku nak pikir bout bende nih . aku kire berape banyak hari sudaa aku tidur petang .
1 hari ..
2 hari ..
4 hari ..
8 hari ..
16 hari ..
omg ! omg ! banyakk bole hari - hari yang aku tidur petangg ? kenape bole terkumpul sampai ke jumlahh nih ? ohh tidakk badan aku menggigil dan aku nak nangis . huwaaaa :(
MyEm0.Com
lepas tuhh dengan secara drastiknya aku ketawe tibe - tibe
MyEm0.Com
kenape aku ketawa ?
sebab camne aku bole terpikir bape hari aku tidur petang
hohohoho tidak percaye saya
then then aku makan laa buke puase oh yummy !
MyEm0.Com

p/s : lihat lihat ! kesan ingin gila suda bermula tuh . Astaghfirullah


AKHIR KATA :
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJANN
MyEm0.Com
BOOKING DI HOSPITAL GILA SEBELUM GILA
MyEm0.Com
JADI ANDA TIDAK PERLU KHUATIR LAGI BUKAN ? (:

Ya Allah Ya Tuhanku , peliharalah aku dari sifat kegilaan . Aminn ..

23 comments:

ain said...

miahahahah,

saya_arief said...

bangun pagi sakit pinggang,
jangan kuat tido petang...
=)

ezany said...

gud luck utk sijil pelajaran maut tu.. stadi rerajin.. bila rasa nak tdo jer.. hentuk kepala kat dinding.. haha..

Cik Pieka said...

haha. u ni mang cam gile siket doe. enrty u mcm sewel3 siket. aha. kdg2 i tergelak sorg bce enrty u. pdhl a lawak. i gase care mnyampaikan mesej 2 yg buat i tergelak. haha

*eley suke la 2. haha. i puji. haha.

fathiahRAIHANA said...

wa wa
na ikowt g ospital bole?
law kt asrama ana rjin r tdow pas asar . fenatt !
:):)

wana WANY ! said...

ain :
ketawe jee ?
:D

wana WANY ! said...

arief :
wahai best nye pantun pengajaran awak
wahahaha ;D

wana WANY ! said...

ezany :
ohh semestinye hentakk !
tp kalau da hentak cmne nak amek exam ?
wahahaha :D

wana WANY ! said...

cik pieka :
ehem ehem jangan laa begitu
saya blushing haha
thanx pieka :D

wana WANY ! said...

fathiah :
jum jum !
then kte buat gempak kt hospital
wahahaha :D

fiD said...

stadi smart ye dik .. janGan tensen,, "guer cabar lur dapat straight A" =)

arekymz membuyau said...

alar..40 ari lambat agi ar..rilek jer..

dah gle baru jangan tdo dah..hua3..

wana WANY ! said...

arekymz :
haha bagus jugaa tuhh
alaa tanak la
tak tido nty mate panda nih
haha :D

wana WANY ! said...

fid :
babe gua pantang dicabar
okay okayy aku try :D
*doakan aku dpt sume A ye kwn kwn ? aminn .

shippo_yaya said...

all the best yer dik...later masuk uia k?hehe...

Izzati Hazwani said...

Wani bace post nie pon da tergelak
Ini bermakne suda terjangkit same dengan sys
:p

wana WANY ! said...

shippo_yaya :
tengkiyuu sis :D
insyaallah :D

wana WANY ! said...

izzati hazwani :
eh ehh sis ta bawakk virus taukk
jangan laa bejangkit pape
takut sis ahaha :D

eyra said...

hahaa
jage2
jangan sampai betul2 gila
;p

wana WANY ! said...

hishh tadelaa
insyaallah tak gile weee :D

Asma said...

Gudluck akak! , HAHAAHA ;DD

wana WANY ! said...

wahaha tengkiyuu <33

cybernetic88 said...

muahaha.
gud ye adik =P