. haihh perempuan .

nota awal esp foe kaum hawa :  
jangan kecik hati dgn apa yang akan dimunculkan sebentar nty . ini sekadar pemerhatian dan pandangan sajee . chill okayy ? *gedikk

pompuan suke bunge kan kann ? tipu laa korang tak suke . ish ishh di bulan puasa ini adalah dilarang sama sekali untukk menipu kaum - kaum mamalia sekalian , paham yaa anak - anak ?
MyEm0.Com
tapi aku suka buat gini kat bunga haa amek kau !


 okayy itu sekadar nota sampingan terhadap pompuan ye . yang aku mahu cerita ini lain benar dengan iklan I Love Mat Bunge di atas *sebenarnya tak :P

cerita nya bermula begini .. jeng jeng jeng . tadaaa .....

 depan sekali SCANDAL saya . sile jangan curikk dy :P
act pompuan yang ade dlm cerita aku kesemuanya pakai tudung ye harap maklum !

tadi petang aku pergi sekolaa agama adik aku laa kann , ehem akak mithali :P , diri laa depan pintu pagar yang sedia terbuke untukk keluar masukk budak - budak hingusan tuhh . sedang aku tunggu adek aku yang comel pulakk tuh muncul , tenggelam - timbul , sambil tuhh aku lihat gelagat aksi - aksi bebudakk nihh . alahai comel nye mereka mereka ini . rasa macam nak baling periuk belanga kat sorang - sorang pon ade jugakk . konon comel sangat la tuu , gedik jee lebih hahahaahha .

and then aku terpikat kat satu sketsa nihh . mase tu ade 2 orang budak laki , dengan beg batu besar mereka tuh , tengah maen tolak tolak dekat tangga lepas tuu jatuhh depan tangge tuu . dorangg bole gelak ketawe lagi padahal aku da cuak gile nihh , naseb baekk tak jatuh tergolek . jatuhh kang habes penyek korang kat situ tak dapat buke puase HAHA , astaghfirullah tidak baek mengata orangg :P then then ade sorang budak pompuan nih tegur "tak baek laa main . tuu kan ilmu dalam beg"

wahhh apakah ? terharu glee aku dengar time tuhh . terase kesucian kaum pompuan sangat tinggi dengan menjage ilmu mereka ituu . setuju takk wanita - wanita sekalian ?


MyEm0.Com MyEm0.Com
amek nih akak bagi due - due kat kau budak kicikk ;D

ciss mesti kau tengah bersin - bersin kan aku cakap pasal kau ?
hahaha :D
MyEm0.Com
cehh bangge laa tuhh =.=

okayy sambung cerita . tempat bertukar menjadik masjid . aku ternampak laa ade agak - agak 4 o 5 orangg budak pompuan sebaye aku masuk masjid . aku berfikiran "bagus nya mereka - mereka ini ,(macam aku :P) beribadat buat amal kebajikan bulan puasa nih , alhamdulillah" . cehh sekali tuu mereka bole pulakk duduk atas kerusi depan masjid bergurau - canda kat situ . MenCaPaP okayy ! hoho ..(gelak sana) .. haha .. (gelak sini) .. hihi .. (mmg muke mintak tapak kaki saiz 7) . 

baru tadi budak kicikk menunjukkan contoh yang baekk , kenape budakk yang da besar andd boleh fikir dgn waras dan rasional nye tak dapat nak ikutt jejak tersebut . alangkahh peliknye aku ! di sini lahh turun nya martabat yang diagung - agungkann sebentar tadi .

MyEm0.Com MyEm0.Com
alangkah sedihnya aku ! hukhukk .. dan marahnya aku grrr ......
MyEm0.Com
i wish that they could get the same thing like this hihihi *ketawe jahat

so kepade wanita sekalian , aku harap korang tak macam yang seperti atas ini tetapi seperti yang atas punya atas yang ini . haihhh ,, pening aku nak explain .


KONKLUSION : kepade kaum adam : baek korangg kahwin dengan pompuan yang masihh kecikk itu daripada yang suke mencapap tak kena tempat ituu . Ade Berann ? wahahahaha ;D


saya suke adores admire budak kecik itu <333

19 comments:

Ery Farieha said...

pe jadah pmpn wat perangai cmtu? adeyy~ sll laki kot dok mencapub dpn masjid. hohoho~ kalo xnk semayang, xyahle gi. bkn bdk2 pon. adeyy~

ezany said...

ler.. sebaya kamu ker.. mesti kamu pun suka mencapap gak nih.. hehe..

erk.. gurau2 jer tu..

Cik Pieka said...

i rase kn lg bgus pemikiran bdk kecik drpd bdk bsr. tp klu mcm i. tade la bengap sgt cam bdk bwh umo. haha. mksd i kt sini. sesetgh owg dwase ni otak ta elok ag. haha :)

Izzati Hazwani said...

HAHA

sys !

agk2nye perangai sys yg mane erk ?

:p

bunga said...

u, i suke bunga
and my blog pn nm bunga
haha

N A D E A said...

uhuk.kalo nana nk curik jugak bdk kicik ituw misti bley kan kan :P

wana WANY ! said...

ery farieha :
hoyeh benar benar . muke tembok besar China mungkin ? hee :D

wana WANY ! said...

ezany :
ohh maap saya bukan sebegitu . sy suke mencepuk yela haha :D
*tampar orangg

wana WANY ! said...

cik pieka :
hmm kemungkinan otak mereka senget lagi ?
hahahaha :D

wana WANY ! said...

izzati hazwani :
hmm . renung renungkan laa haha
mne de sis budak baek loe
haha *minah pasan

wana WANY ! said...

bunga :
ohh mmg tak dapat dinafikan u suke bunga loe
lawa lawa ;DD

wana WANY ! said...

nadea :
hey heyy nak kne sipakk eh ? hahaha ;D

azli said...

lawak jugak crita..it's my opinion jek..ermm,,pandai wnawany bercrta..

ain said...

adess,

mmg siyes lawak bebenor :D

lina said...

haha,
bagus bdak kecik tuh!
(:

fezaL Mohd said...

betul. sokong sgt.

wana WANY ! said...

ain :
spe buat lawak nih ? ini cerita pengajaran tauk haha :D

wana WANY ! said...

lina :
ya saya setuju dgn anda ! :D

wana WANY ! said...

fezal :
haa tau tapee :D