♥ wahai gula pasir ..

ALAMAK !
MyEm0.Com MyEm0.Com MyEm0.Com

gulaa pasir kat rumaa aku da habes laa . huwaaaaaa ;(
mcm mane aku nakk minum air teh yg manis ?
mcm mane aku nakk buat kuih raye yg manis ?
mcm mane aku nak buat air gula yg manis ?
mcm mane aku nak bagi sedekah dekat semut semut sekalian ?
aha maaf ye semut - semut kawanku , gula di rumaa saya suda habis . sila curikk makanan ruji anda itu di rumaa jiran saya atau musuh - musuh saya :P

so , cakap laa dgn mama gula sudaa habis . ibu pulakk bole bergurau manja dgn aku lagi . mummy cakap ' alaa takpe takpe . kita mintak je kat rumaa jiran sebelahh kiri . kalau dy tanak bagi , kita pegi jirann depan ruma atau belakang ke atau sebelah kanan punye kanan ke , kan bole '
p/s : bnyak betul name timangan emak saya ye ?
aku bidas ' tanak laa mama , malu la ayong nak pegi mintak . hiiiiiiiisssshhhhhh '
wahai ummi , muke saya ini tidak ade iras - iras tembokk besar China ituu . jangan lahh kau suroh aku buat perkara yg tidak -tidakk . saya tanakk derhaka dgn ibu laa ibu .
ibu menreply ' kalau tanakk mintak , pegi la kedai , beli ! itupun nak surohh mama ulang banyak kali '
*aikk , ble plak ibu aku suroh nih ? haihh , atas dasar hati yg ikhlas dan niat ingin menolong ibu , aku ajak adek aku pegi kedai beli gula .

smpai jekk sane kitorang lari - lari anak kucing pegi carik gula . tengok - tengok tinggal 2 paket je ? astaghfirullah . betape market nye kauu wahai gula ! ape lagi kitorang amek jek laa dua minatang tuu . tapi kan kan .. dua - dua daa bocor . haihh ape punye nasib laa . so kne laa menjunjung kasih gula tuhh haihhh ,, dgn langkah yg lemah - gemalai (maaf, kami bukan pondan) kitorang pegi laa kt cashier . sedang syiokk jalan - jalan sekalituuu ...
.
.
.
.
.
GeeeeBbbbuuuuuuuuukkkkkk ... ssssrrrrrrrrrrrrrr .........

aku pusing belakang . OMA ! adek aku terbongkang jatuh dengan gula - gula nya . wahahahahahaha . saya ulang sekali lagi Terbongkang jatuhh . glee kau dy jatuhh punye la kelakaa aku takleh nak buatpe . tindakan drastik yg first aku buat adalah ketawa kuat - kuat haha . maaf ye adekk . lepas tuu aku baru Teringat nak tolong adek aku tuu . haihh kesian kau adekk , sudah jatuh dihujani gula hahahaha , oke oke cukup ketawe . nty sesak nafas tak sempat nk berbuke hishh . tapi kesian lagi dekat gula sbb da tinggal 1 / 2 . ish ishh  tapi takpela , rembat je . rezeki jangan ditolak . then teruskan pejalanan pegi cashier , bayar - bayar dan balik rumaa . on the way balik rumaa berderet semut sekalian beratur belakang adek aku macam anak ayam kerana terhidu bau manis haha .
p/s : oh oke ayat last , ayat duste . tidak benar sama sekali :p

ohh yes yess . saya nak dedicated sajak nih untuk kau gula pasir before The End .
gula ohh gula
kerana kau aku kehausan
kerana kau mulut aku semakin lebar
kerana kau aku mendapat peribahasa baru
kerana kau mak aku mengeluarkan duit beliau
kerana kau adek aku habis dimandikan
dan kerana kau aku buat entri ini
bangge tidak gula sekalian ? haha :D
p/s : cikgu bm sila katakan puisi ini mendapat tempat di hati nenek vogue kamu ;P

kenangan paling manis di bulan merdeka :D

17 comments:

fiD said...

kuranGkan gule dalam makaNan, tambaHkan gula dalam senyumaN..

fiD said...

kurangkan gula dalam makanan, tambahkan gule dalam senyuman yerk.. hee

AiN said...

gula mmg susa nak crii..

btw, cter tu lawakkk..
;)

ain 99.9 % markah utk sjk tuu..
;)

azaliahjsalleh said...

kurangkan manis dlm minuman ,
+kan manis dlm senyuman
hu3

dress tuh mmg chantek
murah2 plak
1st dress ~ 30 je
2nd dress ~ 15 je
can u believe it ?

twinkle twinkle said...

ahha kelaka je akk ni :D

Izzati Hazwani said...

Oit nenek !
Awat skang nie asyik ta cukop gula ?
Nie nenek punya pasai lah !
Makan gula banyak sangat
Sampai gigi dah tadak
:P

wana WANY ! said...

fid :
ohh okayy . nty senyuman lebih manis wee ;D

wana WANY ! said...

Ain :
wahaha . aiseh mann apesal tk 100% ? hish hishh ,

wana WANY ! said...

azaliah :
okayy dear ;D
wahaha tak pecaye . wowow O.o

wana WANY ! said...

twinkle twinkle :
bukan akak laa tp adek akak tuh haa :P

wana WANY ! said...

izzati hazwani :
eh macikk , nenek masih kuat laa . gigi msih ade tp tinggal 2 haha ,

green said...

mane laa tokey die x jadi org plg kaya kat msia..

wana WANY ! said...

green :
haa betul betul betul !

superbBESTdaughterOFthem :) said...

nguahaha , jom gelak ramai ramai :D haha

saya_arief said...

tambah kan gula dalam makanan..
senyum bia nampak gigi..
=p

wana WANY ! said...

superBESTdaughterOFthem :
mari mari gelak sampai gigi patah semue hahaha ;DD

wana WANY ! said...

arief :
hoyehh i agree wahaha ;D